Leverandører

Ikast-Brande Kommune laver deres egen widget

En kode-glad Aula-projektleder kan nu se frugten af sit hårde arbejde. Ikast-Brande har nemlig som den første kommune udviklet deres helt egen widget til Aula. Landets andre kommuner kan ligeledes få glæde af den nye widget, der hedder ″Nyttige Links″.

I Ikast-Brande Kommune fandt de tidligt ud af, at de godt kunne tænke sig at udvikle en widget til Aula. Widgets er små programmer, som indeholder funktionalitet og information fra andre relevante løsninger, og som kan ses og tilgås via Aula.

Kommunens projektleder for Aula, Kenneth Petersen, har en stor interesse for kodning, og derfor kastede han sig glædeligt over opgaven med selv at udvikle kommunens widget.

”Jeg interesserer mig for at kode, og jeg havde lyst til at fordybe mig i denne her widget-tankegang, som fylder en del i Aula. Samtidig har opgaven med selv at lave en widget lært mig utrolig meget, og jeg føler mig rigtig godt klædt på til at tale med andre virksomheder og leverandører, der skal udvikle widgets til os i fremtiden,” siger Kenneth Petersen.

Nyttige links til alle

Ikast-Brande Kommunes widget er relativt enkel og består af en lille linksamling, der fx kan placeres i oversigtens højre side eller i kalenderen. I kommunen har man valgt, at det er de enkelte institutioner, der selv bestemmer, hvad der skal linkes til.

”Linksamlingen kan tilpasses til både medarbejdere, elever og forældre. Forældre og lærere har forskellige behov for links, men begge grupper skal have hurtig adgang til fx læringsplatformen. Man kan max have seks synlige links i linksamlingen,” forklarer Kenneth Petersen.

Prøv den gratis indtil september

Allerede nu har andre kommuner fået øjnene op for Ikast-Brande Kommunes nye widget.

”Jeg har fået en del henvendelser fra andre kommuner. Det er rigtig dejligt, at andre kan få glæde af vores widget,” siger projektlederen.

Ikast-Brande Kommune vil ikke tjene penge på deres nye widget, men da der er nogle driftsomkostninger, har kommunen brug for lidt midler til at drive den.

”Vi skal sikre, at den er udgiftsneutral for vores kommune. Prisen, der løbende vil blive reguleret, er sat til 400 kr. årligt pr. institution. Frem til 1. september kan alle dog prøve den gratis. Der er omkring 120 institutioner, der afprøver den lige nu,” fortæller Kenneth Kristensen.

Kast jer ud i at lave widgets – men vær forberedt på hårdt arbejde

Kenneth Petersen har også tre kommentarer til andre kommuner, der vil give sig i kast med at bygge widgets:

  • Husk, at man skal have tid og lyst til at arbejde med avanceret kodning.
  • Det tager lidt tid at få godkendt sin widget, så man skal væbne sig med lidt tålmodighed.
  • Der er god hjælp at hente på Google og i de vejledninger, der ligger på Aulainfo.dk.