Forældre og elever

Den første widget er klar i Aula!

Gladsaxe kommune har som de første taget en widget til Aula i brug. Danmarks første Aula-widget er en ugeplan udviklet af virksomheden EasyIQ.

Inden længe bliver Aula den samlede indgang til alle informationer om dagligdagen i skole og dagtilbud. Aula bliver en simpel løsning, der kommer til at indeholde widgets, der er små programmer, som giver adgang til funktionalitet fra andre it-løsninger. Det betyder, at andre løsninger kan ses og tilgås via Aula, så man kun skal logge på ét sted.

Det er den enkelte kommune eller institution, der selv bestemmer, hvilke widgets der skal vises i deres udgave af Aula.

Nu har Gladsaxe kommune taget Danmarks første Aula-widget i brug.

Det er en ugeplan, der giver et hurtigt overblik over, hvad der arbejdes med i klassen, og hvad man skal forberede sig til hvornår. Alle informationer, der indtastes i ugeplanen vil automatisk fremgå i den enkelte elevs Aula, hvor forældrene også kan se dem. Ugeplanen kan også indeholde videoer og billeder.

Hos EasyIQ, der leverer og supporterer skole-it løsninger, er man stolte af at stå bag den første widget i Aula:

”Det har været en spændende proces med hårdt arbejde for at udvikle en ugeplans-widget til Aula.  Men med et produktivt samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Kombit, Netcompany og EasyIQ er det nu lykkedes. Nu hvor EasyIQ Ugeplan kan ses og bruges i Aula, så har det allerede givet os en del brugerfeedback, som vi er ved at indarbejde i løsningen,” siger Frank Nygaard, der er partner og direktør i EasyIQ.

I de kommende dage lancerer EasyIQ endnu en Aula-widget, ”EasyIQ Links”, der er opstået ud fra input fra kommunerne. Her kan kommunen, skolen og klasselærerne oprette og organisere deres links med SSO (Single Sign-on) og vise dem i Aula.

Udover EasyIQs ugeplanswidget er Meebooks læreplatformswidget også synlig i den såkaldte widgetstore og ved at være klar til brug i de kommuner, der ønsker den. Den bliver dog først pilotafprøvet af Høje Taastrup, før andre kommuner kan åbne for den.

Alle leverandører kan udvikle widgets til Aula, men inden en widget kan blive en del af Aula, skal den godkendes af KOMBIT. Alle leverandører og widgets skal leve op til en række krav vedrørende dataetik, databehandleraftaler, sikkerhed, teknik og design.

Læs det dataetiske regelsæt for leverandører her.

I denne oversigt kan du se, hvilke widgets leverandørerne har meldt ind, at de forventer at udvikle til Aula.