Forældre og elever

Dagtilbudspilot: Start med det simple

”I det store hele er det gået fint”, fortæller Anja Steensen Johansen, som har været med i afprøvningen af Aula på dagtilbudsområdet.

I løbet af det kommende år kommer dagtilbud over hele landet til at kunne tage Aula i brug. Nogle institutioner er imidlertid løbet i forvejen og har siden maj hjulpet med at afprøve Aula i praksis. En af disse institutioner er Børnehaven Kahytten i Esbjerg Kommune.

Den pædagogiske leder i Kahytten hedder Anja Steensen Johansen, og på trods af enkelte benspænd er hun samlet set godt tilfreds med at bruge Aula:

”Jeg synes i det store hele, at det er gået fint. Løsningen er ret intuitiv, og brugerne har været glade.”

Hold det overskueligt

I Kahytten har man to Aula-superbrugere – en pædagog og en pædagogisk assistent. Begge har selv meldt sig til at gå forrest, og Anja Johansen fortæller, at de to har vist et rigtigt stort engagement, som har smittet af på det øvrige personale.

Selvom nogle naturligvis bruger det mere end andre, kan alle fra Kahyttens personale bruge Aula. Derimod ligger alle rettigheder til fx at oprette grupper lige nu på Anja Johansens eget bord. I det hele taget har man valgt i Kahytten at starte simpelt ud. Og det er med fuldt overlæg.

“Jeg tror, at det er vigtigt at starte i det små. Systemet kan jo i virkeligheden megamange ting, men hvis man vil det hele på en gang kan det hurtigt blive uoverskueligt,” siger Anja Johansen og fortsætter:

”Jeg tænker heller ikke, at det skal blive ved med kun at være mig, der har rettigheder til at oprette grupper – men indtil vi er fortrolige med løsningen virker det praktisk, at vi begrænser det.”

En platform er fordel for forældre

Foreløbig har man i Kahytten valgt at fortsætte med den strategi, som man også fulgte i brugen af den tidligere løsning Tabulex. Det betyder blandt andet, at man har fokus på, at kommunikationen skal være rettidig og aktuel, og at det primære formål med Aula er videndeling samt dokumentation og kommunikation omkring den pædagogiske hverdag i institutionen.

En af de helt store fordele ved Aula er, at forældrene nu kun skal forholde sig til en platform, hvis de både har børn i skole og dagtilbud. Og det har medarbejderne på Kahytten også kunne mærke. Anja Johansen fortæller:

“Det er en stor gave med en samlet løsning, for det gør, at forældrene bruger det, og jeg kan fornemme, at det letter forældrene, at de kun har en platform.”

Huskede forældre på Aula

Informationen af forældre er foregået på et forældremøde og via en folder som Kommunen har udfærdiget, og hvor institutionen selv kunne lægge et indlæg i. Dette blev uddelt til forældrene i dagene op til at Aula blev taget i brug. Derudover har Anja Johansen selv gået forrest i præsentationen af Aula. Hun fortæller:

“Den dag vi skulle på stod jeg og tog imod og huskede dem på Aula. Men mange kender jo allerede Aula fra skolen, så for mange har det ikke været en stor ting. Og generelt synes jeg at alle forældre har været meget imødekommende og glade.”

Ser frem til næste opdatering

Selvom afprøvningen er gået godt, lægger Anja Johansen ikke skjul på, at hun ser frem til de justeringer, der sker med Komme-gå funktionaliteten i forbindelse med næste Aula-opdatering til december.

”Vi ser rigtigt meget frem til de forbedringer, der kommer. Lige nu sidder vi fx og bøvler med, hvordan mødeplanen skal være i uge 42, og det er lidt svært med den nuværende løsning. Derfor glæder vi os til release 2.1”

Hvis Anja Johansen skal give et råd til andre, der nu står overfor at skulle tage Aula i brug, er det at man skal tage det i bidder. Eller sagt på en anden måde:

“Hold det simpelt og vælg en strategi, så det bliver overskueligt.”