Forældre og elever

Aula udvikler dataetisk regelsæt

Hvilke data skal kunne indsamles i Aula, og hvem kan få adgang til dem? Det er noget af det, der beskrives i et dataetisk regelsæt, som vil komme til at gælde både for Aula, og for de leverandører af widgets som bliver bygget til Aula.

“Data er guld. Og vi forærer det rask væk, fordi vi ikke forstår, hvad det er værd.”

Dette citat stammer fra en af de bedste og mest erfarne danske kompetencer indenfor området dataetik – nemlig rådgiver og journalist Pernille Tranberg, som dog også mener at:

Der er masser af gode muligheder for at bruge data rigtigt og på en måde, der styrker vores velfærdssamfund. Der skal bare være total gennemsigtighed omkring det og åbenhed om, hvad vi gør. Og så skal der sættes en grænse for, hvor langt vi vil gå”.

Data beskyttes i Aula

Når Aula er fuldt i drift, vil løsningen blive brugt af mere end 2 mio. mennesker, og vil komme til at indeholde mange vigtige informationer om børns hverdag.

Derfor har Aula nu indgået et samarbejde med Pernille Tranberg, som skal hjælpe med at udvikle et sæt af dataetiske regler. Det dataetiske regelsæt skal sikre, at børn og voksne kan være trygge ved at bruge Aula. Du kan læse mere om Pernille Tranberg og hendes meninger i denne artikel, hvorfra ovennævnte citater også stammer.

Regelsæt gælder også for widgetleverandører

Reglerne kommer til at gælde både for Aula selv, og for leverandørerne af de widgets, som kommer ind i Aula. Derfor er regelsættet for Aula lige nu til høring blandt de potentielle widgetleverandører.

Vi forventer, at regelsættet vil være klart til at blive præsenteret for Aulas styregruppe inden sommerferien og det vil herefter blive offentliggjort på aula.dk