Godt i gang med Aula
Et af de vigtigste pejlemærker i udviklingen af Aula er, at simplificere og lave et system, der er enkelt og overskueligt for alle brugere.
Som bruger vil du opleve, at Aula bliver enklere at anvende end den løsning, de bruger i dag. Det betyder, at det vil kræve relativt lidt instruktion at tage Aula i brug.
Introduktionen til Aula foregår via princippet ”train-the-trainer”, hvor Aula-projektet uddanner superbrugere, som så efterfølgende står for at uddanne brugerne på skolerne. I den forbindelse vil Aula-projektet i løbet af foråret 2019 gennemføre 250 kurser og uddanne 3500 superbrugere. Superbrugerne skal herefter introducere deres kolleger på skoler og i kommuner for Aula. I dette arbejde vil de få hjælp af materialer og vejledninger fra Aula-projektet. Materialet tager udgangspunkt i konkrete cases og er testet af brugere – både før og under pilotimplementeringen.
Du kan læse mere om uddannelsen i Aula her.
Brug lejligheden til at genoverveje det digitale skole-/hjem-samarbejde
En del kommuner vil i forbindelse med lanceringen af Aula arbejde med at optimere det digitale skole-hjem-samarbejde. Det gør de fx ved at genoverveje, hvordan, hvornår og hvor meget man skal informere og kommunikere fra skolens side. Som hjælp til dette arbejde har vi blandt andet fået hjælp af forsker og sociolog Maria Ørskov Akselvoll.
Du kan læse mere om Maria Ørskov Akselvolls arbejde og resultater her.