Administratorer

Tilfredsheden med Aula er steget

Ny undersøgelse viser, at tilfredsheden med Aula det seneste år er steget blandt alle brugergrupper.

Igen i 2024 har Aula gennemført en stor tilfredshedsundersøgelse blandt tilfældigt udvalgte brugere af løsningen. 17.491 brugere fra alle landets 98 kommuner har gennemført undersøgelsen.  

Resultaterne viser, at den samlede tilfredshed er steget for alle brugergrupper fra 2023 til 2024. Størst har stigningen været blandt medarbejdere på landets folkeskoler. Her er den gennemsnitlige tilfredshed således steget fra 3,1 til 3,4 på en skala fra 1 til 5.  

KOMBITs administrerende direktør er glad for, at tilfredsheden med Aula er steget.  

“Vi arbejder konstant på at gøre Aula bedre for forældre, skoler og ikke mindst børnene, som det hele handler om. Siden vi sidst spurgte danskerne ind til Aula, har vi blandt andet lavet en stor ændring i ‘svar alle’-funktionen”, siger Kristian Vengsgaard, KOMBITs administrerende direktør. 

 

Flere mener, at de modtager passende mængder information 

På baggrund af sidste brugertilfredshedsundersøgelse lavede KOMBIT i maj 2024 en grundlæggende ændring af Aulas ‘svar alle’-funktionalitet. Nu bliver man bedt om at tage stilling til, hvorvidt man faktisk behøver svare alle i en tråd, inden man kan svare alle.

Det er derfor positivt at se en stigning i andelen af forældre til børn i både dagtilbud og skoler, der mener, de modtager en passende mængde information. For forældre i dagtilbud er andelen af dem, der mener, de modtager en passende mængde af information steget fra 41% til 62%, og for forældre i skolerne er det steget fra 46% til 55%. Skolelederne er fortsat den brugergruppe, der i højst grad mener, at de modtager for meget information gennem Aula. 

 

Principper og retningslinjer påvirker tilfredsheden positivt

Undersøgelsen viser, at tilfredsheden stiger markant blandt de forældre, der har angivet, at de har kendskab til lokale principper og retningslinjer for brugen af Aula, dette gælder særligt på skoleområdet. Til gengæld har kun ganske få forældre kendskab til lokale principper og retningslinjer for brugen af Aula i dagtilbud og skoler. 

“Det er et konkret tiltag at have retningslinjer om, hvordan man bruger Aula, som vi kan se skaber mere tilfredshed. Der er meget, vi kan gøre ved at ændre teknikken i Aula, men hvordan folk bruger Aula er afgørende”, siger Kristian Vengsgaard.

Sidste års brugerundersøgelse pegede også på, at lokale retningslinjer har en signifikant effekt på tilfredsheden med Aula. Det var blandt andet også KOMBITs budskab under forhandlingerne om aftalen for ‘Folkeskolens Kvalitetsprogram’ og til et foretræde for ‘Børne- og Undervisningsudvalget’.

 

Resultater bruges til at gøre Aula bedre 

Aula har som kommunikationsplatform til formål at facilitere samarbejdet om børns læring og trivsel mellem fagfolk, børn og forældre. I dag anvendes platformen både i folkeskolen og i dagtilbud, og den bliver dagligt anvendt af 900.000 brugere. Aula-undersøgelsen giver vigtig viden i arbejdet med at øge brugernes tilfredshed med platformen. 

Brugertilfredsheden af Aula er blevet målt regelmæssigt siden platformen i 2019 blev taget i brug i alle folkeskoler. Resultaterne af undersøgelserne bliver brugt i arbejdet med at prioritere arbejdet med at forbedre Aula.  

Du kan finde hele rapporten om undersøgelsen i 2024 her, og rapporten om undersøgelsen i 2023 her