Administratorer

Nu tages Aula i brug på 1600 folkeskoler

I morgen lanceres Aula til forældre, lærere og elever på hovedparten af de danske folkeskoler. Aula afløser SkoleIntra og er et digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltninger at kommunikere med hinanden. Aula skal hjælpe flere end to mio. brugere.    

Efter mange måneders forberedelse er næsten alle landets kommuner nu klar til at tage Aula i brug fra mandag den 21. oktober.

Aula er udviklet for at give pædagogiske ledere og medarbejdere, forældre og elever et sikkert sted at kommunikere og et samlet overblik over det daglige liv i skolen.

Aula indeholder funktioner til kommunikation mellem skole og hjem, fx opslagstavle, beskeder, kalender og sikker opbevaring af filer. Samtidig bliver Aula én samlet indgang til andre af skolens systemer, fx læringsplatforme og skemaplanlægningssystemer.

Ny hverdag med Aula

”Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel. Aula adskiller sig en del fra SkoleIntra, og det betyder, at lærere, forældre og elever vil opleve, at de skal gøre tingene på en ny måde, og at de funktioner, de plejer at bruge, måske er erstattet af nogle andre nu,” siger Poul Ditlev Christensen, der er markedsdirektør i KOMBIT og projektejer for Aula.

Kommunerne har det seneste år forberedt sig grundigt på lanceringen af Aula. Hver kommune har udpeget en projektleder, som blandt andet har stået i spidsen for arbejdet med at få udarbejdet og implementeret en strategi for, hvordan systemet lokalt kan understøtte den gode kommunikation mellem skole og hjem.

”Både kommuner, skoleledere, medarbejdere og superbrugere har gennem længere tid lagt et stort arbejde i at blive klar til at implementere Aula, og vi glæder os til at komme i gang,” siger Poul Ditlev Christensen.

Sikkerheden er i højsædet

Udover brugervenlighed har sikkerhed været helt central i udviklingen af Aula, og al data i Aula behandles efter de nyeste sikkerhedskrav.

Data fra Aula kommer til at ligge forsvarligt gemt, og de er krypteret fra det øjeblik, de bliver afleveret til Aula. Nøglen til krypteringen findes under lås og slå i Danmark, og ingen uvedkommende kan læse de data, der er gemt i systemet.

Aula er bygget fra bunden på en moderne og sikker teknologi, og det er et af de første store systemer, hvor den nye databeskyttelseslov, GDPR, er tænkt ind i al funktionalitet fra grunden,” siger Poul Ditlev Christensen.

Aula bliver løbende forbedret

Fra start har forskellige brugergrupper været involveret i udviklingen af Aula, og siden sommerferien har Aula været i brug på 24 pilotskoler i 12 kommuner, som har bidraget med nyttig viden til Aula-projektet.

”Aula bliver løbende forbedret, udvidet og tilpasset de behov, der opstår. Aula videreudvikles på baggrund af brugernes input, og næste opdatering af Aula kommer allerede til november,” siger Poul Ditlev Christensen.

Aula kan downloades som app eller tilgås på www.aula.dk.