Forældre og elever

Aula beslutter dataetisk regelsæt

Aula vil få over to mio. brugere, som inkluderer både børn, lærere og forældre. Informationerne om Aula vil ofte være af personlig art, og derfor er det ekstra vigtigt, at Aulas brugere trygt kan bruge Aula i forvisning om at deres data er i sikre hænder. Det sørger blandt andet et nyt dataetisk regelsæt for Aula for.

Aula har naturligvis en privatlivspolitik og en Data Protection Officer (DPO), der sikrer at Aula efterlever EU’s datalovgivning. Derudover har Aula et dataetisk ansvar. Alle brugere skal kunne føle sig trygge, når de bruger Aula. I praksis betyder det, at Aula påtager sig et ansvar for at levere en platform, der ikke tillader overvågning af brugernes adfærd med det formål at udnytte denne information kommercielt. Samtidig er det vores opgave at sikre, at brugernes personoplysninger er bedst muligt beskyttet mod anvendelse, der går imod Aulas formål.

Aula-projektet har derfor formuleret et dataetisk regelsæt, som sætter rammerne for brug af data i Aula.

Regelsæt også for widgetleverandører

Udover Aulas egne funktioner vil brugerne via Aula kunne få adgang til løsninger fra andre leverandører, der forsyner kommuner, skoler og dagtilbud med it-løsninger rettet mod undervisning, administration, skemaplanlægning m.m.  Derfor gælder Aulas dataetiske regelsæt også for de leverandører, der leverer de såkaldte “widgets” til Aula. For at få adgang til Aula skal widgetleverandører leve op til Aulas dataetiske regelsæt, og dette vil blive vurderet inden leverandører får adgang til Aula.

Du kan læse  Aulas dataetiske regelsæt her.

Her finder du den den formular med beskrivelse af dataetiske regelsæt, som leverandørerne skal udfylde og som efterfølgende vil blive vurderet inden en widget kan komme på Aula.